• Alapítványi beszámoló | 2015

  A Tallabille zenekar Juhász Zoltán és Sáringer Kálmán furulyásokkal (az Egyszólam együttes tagjai) közös műsora. A műsor bemutatja a magyar népzene végtelen változatosságát és variálási hajlamát: tematikusan rendezett dallamváltozatok hangzanak el különböző tájegységekről, különféle hangszereken előadva. Az izgalmas zenei utazás zenei anyanyelvünk gazdagságát illusztrálja. Az előadók rövid magyarázatai, a dallamokhoz fűzött kommentárok, a gyűjtések során átélt személyes tapasztalatok teszik még érdekesebbé az előadást.

 • Táncház Balatonudvariban: Koncz Gergővel és Gombai Tamással

  A mulatság helyszíne a Tihanyi Bencés Iskola. A belépés ingyenes! Batyus-bál jellegű: közösen fogyasztjuk el a hozott ételt-italt.

 • Táncház élőzenére gyerektáncházzal, tánctanítással

  Programjaink között a tavalyihoz hasonlóan a hangszeres és énekoktatás mellett szakmai előadások, kirándulás, birkavágás és bográcsolás, népi játékok, kézművesség.

 • Táncház Tihanyban Juhász Dénes és zenekarával

  A mulatság helyszíne a Tihanyi Bencés Iskola. A belépés ingyenes! Batyus-bál jellegű: közösen fogyasztjuk el a hozott ételt-italt.

 • Visszhang2 Fesztivál kerül megrendezésre Tihanyban

  További újdonság, hogy a tábort követő napokban (péntek estétől szombat éjjelig: augusztus 15-16.) a Visszhang Fesztivál kerül megrendezésre Tihanyban. A fellépők a tábor oktatói mellett a Tallabille, a Bokros, az Egyszólam, és a Sebő együttes lesznek. Külön koncertet szentelünk a bakonyi és a Balaton-felvidéki zenének, lesz "népzenei karaoke", tánctanítás és táncház, meg jóféle tihanyi borok..